Kortholdere

Små kortholdere af korkpropper

Som barn og teenager havde man, i hvert fald jeg, sådan nogle små kortholdere på ens skrivebord. Jeg erindre at de havde sådan en firkantet plastikfod, hvor der var nogle delfiner eller lignende inden i. Kønne var de ikke, men funktionen var fantastisk. En lille holder, som lige kunne holde en post-it, en lille besked eller et foto af ens bedste veninde 😉

En gang i mellem savner jeg sådan en lille note- eller kortholder, hvor man kan sætte en lille besked eller andet man skal huske.

Korkpropper er ideelle som kortholdere

Som det nok efterhånden fremgår af bloggen, har jeg en kærlighed til korkpropper (og måden man anskaffer dem på 😛 ). Derfor har jeg en del liggende, og tænkte at de var et godt udgangspunkt.

Til to kortholdere har jeg brugt:

2 korkpropper
En lille håndfuld træperler
En lille håndfuld kobberfarvet perler
Bogstavperler
Tykt metaltråd og tang til at forme tråden
Søm og hammer til at lave hul i korkproppen. Sømmet skal være tyndere end metaltråden
Smykkelim til at lime i hullet i korkproppen

Jeg samlede materialerne og gik i gang. Jeg tog et lille søm og hamrede et hul, så det var nemmere at få metaltråden i. Jeg kom en lille klat smykkelim i hullet og så maste jeg et stykke metaltråd ned i og lod det tørre til dagen efter.

Korkholdere

Da limen var tør, kom jeg perlerne på metaltråden. Den ene blev kort og den anden længere. Til sidst formerede jeg cirklen med en fladtang og klippede tråden til.

Alt i alt er jeg super tilfreds med mine nye kortholdere. Her ses det færdige resultat:

Sådan ser mine færdige kortholdere ud. Den lille kortholder fungere bedst, den lange er for ustabil 😉

Vil du se hvad du ellers kan lave af korkpropper? Så tjek denne DIY ud hvor du kan lave “kartoffeltryk” 🙂