Jødekager

Historiske jødekager – nu også i vegansk udgave

Denne opskrift er en af de allerførste på jødekager og stammer fra kogebogen ’Kogebog for mindre Husholdninger’ i 1884. Kagerne indeholder ikke meget sukker, da det søde stads var en dyr vare før hen. Men ikke desto mindre smager de fantastisk 😉

Jødekager

Jeg har eksperimenteret med en vegansk udgave af disse jødekager, da min svigerinde er veganer og hun kommer til jul 🙂

Til ca. 40. stk.

250 g hvedemel
150 g margarine
100 g puddersukker
½ tsk. hjortetaksalt

Vand
3 spsk. kanel og sukker til at drysse ovenpå

  • Mel, margarine, puddersukker og hjortetaksalt æltes sammen til en fast dej. Det kan være en god idé at sætte dejen på køl en halv times tid, inden der arbejdes videre med den.
  • Efter køl, rulles dejen til en lang pølse og skæres i tynde stykker.
  • De tynde skiver lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kagerne pensles med vand og drysses med kanel og sukker.
  • Kagerne bages i ovnen ved 180 grader i cirka 14 minutter.
  • Lad kagerne køle af på en rist.

Ønskes den helt oprindelige og traditionelle opskrift så kommer den her 😉

Til ca. 40. stk.

250 g hvedemel
100 g smør
100 g puddersukker
½ tsk. hjortetaksalt
1 æg

1 æggeblomme til pensling
3 spsk. kanel og sukker (til at drysse ovenpå)

  • Mel, smør, puddersukker, æg og hjortetaksalt æltes sammen til en fast dej.
  • Dejen rulles til en lang pølse og skæres i tynde stykker.
  • De tynde skiver lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kagerne pensles med den piskede æggeblomme og drysses med kanel og sukker.
  • Kagerne bages i ovnen ved 180 grader i cirka 12 minutter.
  • Lad kagerne køle af på en rist.