Vores nye (genbrugte) spisekrog

Bondeidyl i hjemmet

Jeg har altid drømt om at bo i et lille fransk bondehus nede i alperne. Men det har lidt lange udsigter at få den drøm opfyldt. Det bliver måske muligt, når vi engang er blevet pensioneret 😉 Så indtil da må jeg tage bondestilen ind i mit nuværende hus 🙂

Det har vi forsøgt at gøre i vores køkken, ved at skabe en hyggelig spisekrog i køkkenet med rustikke, gamle møbler. For at følge vores prioriteter, er vores “nye” møbler selvfølgelig købt brugte.

Det tager lidt længere tid at finde de helt rigtige møbler, som så passer sammen, men man får noget ingen andre har. Derudover kan man nemmere vise ens personlighed når alt ikke bare er fra IKEA eller Illum og samtidig belaster vi ikke Jorden yderligere. Så det er rent win-win-win.

En spisekrog bliver til

Det lykkedes os da også efter den del tid at finde både en slagbænk og et gammelt køkkenbord i samme mål, som passede ind i det hjørne af køkkenet som vi havde udset til at blive vores spisekrog.

Vi ledte både på Gul og Gratis, Den Blå Avis, loppemarkeder og genbrugsbutikker, men det endte med at det var på Facebook Marketplace vi fandt begge dele. Jeg synes, at man kan finde rigtig mange fine ting her, og så til priser som er helt fair.

Begge dele så fine ud, og krævede ikke den store behandling for at blive helt perfekte. Bænken var ikke så køn malet, så den fik en slibning for at få den løse maling af. Derefter fik den et par gange af en knækket hvid maling, så det dækkede helt og man ikke kunne se træet igennem.

For at den kunne males ordentlig, var vi selvfølgelig nød til at skille den ad. Så derfor var vi også næd til at samle den igen! Det var lidt mere bøvlet. Derudover var nogle af pindende, som holdte ryglænet fast, brækket, så Jesper fik snedkereret et par nye og sat på.

Spisebordet lod vi være med den eksisterende maling på understellet, men vi skiftede den blomstrede porcelænsknop ud med en i patineret metal. Den passede mere ind i vores stil 😉