Korktryk – bæredygtigt tryk med korkpropper
Kan I huske, da man var barn og lavede kartoffeltryk? Det kan jeg, og jeg synes det var skide sjovt!
I dag vil kartoffeltryk måske blive betegnet som værende ikke bæredygtigt og madspild, da man jo egentligt bare rutter med de ressourcer, kartofflerne er.
Men fordi det er så sjovt at skære sine egne stempler til tryk, er det ikke en aktivitet jeg vil undvære at lave med mine børn engang. Så derfor gik jeg i tænkeboks og kom med en genial løsning. Korkpropper! Ja faktisk champagnepropper. De har nemlig den fordel at det store hoved fungere som en slags håndtag, så det er nemmere at trykke. Og eftersom vinpropper alligevel smides ud, kan det ikke blive mere bæredygtigt 😉
For at kreere selve stemplet skal man skære sit ønskede mønster. Det kan være en fordel at tegne det op som skal skæres væk. Så er det nemmere at få et ensartet design.
Jeg fandt ud af, at jeg synes det var nemmest at skære i korkproppen med en lille urtekniv.

Start med at skære fra bunden af proppen mod toppen, og så ind i siden af proppen for at få fjernet det afskårne kork. Arbejd dig igennem hele dit optegnede mønster og VOILA – så er du klar til at lave alle de korktryk du vil 😉
Dyp korkproppen i enten maling eller på en trykpude og derefter på stof, papir, kort osv. Skyl evt. proppen efter brug – så kan den bruges igen og igen 🙂