Faaborg Arrest – en lille spændende oplevelse i centrum

Midt i hjertet af Faaborg, ligger museet Arresten eller Faaborg Arrest som det egentlig er… eller var. På museet kommer du tæt på både historien og nutiden i de danske arresthuse.

Man bliver ført ind i cellerne og kan se hvordan de har set ud i forskellige perioder, f.eks. i 1940’erne og lige inden arresten lukkede.

Der er også forskellige “opgaver” i cellerne. Bl.a. kan du prøve kræfter med at save tremmer over med en savklinge, samle en tøjklemme eller gætte på hvilke ting der er forbudt at tage med ind i arresten ved ankomsten.

Man kan prøve kræfter med oversavning af tremmer. (Det er slet ikke så effektiv som man tror)

På turen op gennem etagerne kommer man også ind i arrestforvarens soveværelse og hører om hvordan det er at bo i et fængsel – som almindelig borger. Denne praksis, med en fastboende arrestforvarer, fandt, i Faaborg Arrest, sted helt op til 1980’erne – hvor det var konen der lavede mad til fangerne og ingen overnattende gæster uden tilladelse.

Til slut kommer man ind i retssalen som blev brugt helt op til domstolsreformen i 2007. Den er dog blevet ført tilbage, så den står nu som den gjorde i 1930’erne.

Historien kort om Faaborg Arrest

Faaborg arrest ligger i det gamle arresthus (surprise :p ), som samtidig fungerede som rådhus. Dens nuværende form er fra 1929, hvor den sidste ombygning fandt sted. Der har dog været “arrest” på stedet siden 1840, hvor der var to små fangehuller i kælderen i rådhuset.

Arresten fungerede frem til 1989, hvor den blev nedlagt pga. at det simpelthen ikke kunne betale sig mere, da der var 10 mand til at passe på 11 fanger.

Der er underholding mens man tisser 😉

Har du fået lyst til at besøge stedet, kan du læse mere på deres hjememside