Hvilke bøger læses i VillaFyn lige nu?

Jeg har vist udtalt tidligere, at jeg elsker at læse bøger 😉 Men for at jeg læser dem skal de være spændende – som i VIRKELIG spændende. Alt sådan noget med kærlighed og drama siger mig ingenting. Hvis ikke der mindst dør fem personer på syv forskellige bestialske måder, får jeg dem ofte ikke læst. (Undtagelsen er Harry Potter bøgerne, men dem er jeg også vokset op med 😉 )

Lige for tiden er det dog mest lydbøger jeg lytter til. Jeg går ca 2,5 km hver dag når jeg går mellem bil og arbejde, og dem kan man lige så godt udnytte til at lytte til bøger 😉 Jeg bruger appen eReolen, som er bibliotekernes egen app. Den har en del spændende bøger – blandt andet Michael Katz Krefelds serie om Thomas Ravnsholt. Jeg læste den første Afsporet i hard copy, og blev fanget med det samme. Så bog nummer to, tre og fire Savnet, Sekten og Dybet blev hørt på lidt over en måned 🙂 De er virkelig spændende og tilpas morbide.

De kommende bøger

Den oversete Robert Langdon roman

Jeg har efterhånden en lang liste på bøger jeg gerne vil have læst 🙂 Øverst på listen står Det forsvundne tegn af Dan Brown og bogen er den tredje i serien om Robert Langdon. Pudsigt nok så er bogen ikke blevet filmatiseret, men det er til gengæld efterfølgeren, Inferno.

Beskrivelse fra forlaget
Intet er nogensinde, som det umiddelbart ser ud til i Dan Browns bøger. Denne bogs handling forløber over en periode på 12 timer, og nysgerrigheden vil blive pirret fra første side, mens man følger Robert Langdon gennem en mesterlig udført og overraskende handling. Det forsvundne tegn er fuld af overraskelser.

Jeg har læst en del af hans andre bøger, og det er ikke Da Vinci Mysteriet, som er min favorit. Det er derimod hans debutroman Tankados kode, som jeg blev positiv overrasket over. Dan Brown skrev romanen i 1998, men den blev først oversat og udgivet på dansk i 2006. Helt klart en der kan anbefales 😉

Smoky Barrett… Lederen af FBI teamet, med de helt grove forbrydelser og seriemordere

Nummer to på min liste er Bødlens værksted af Cody McFaden. Bogen er udgivet på dansk her i 2018 – og den har været længe ventet 🙂

Beskrivese fra forlaget
FBI-agent Smoky Barrett er højgravid, da hun bliver kaldt ud til et rædselsvækkende syn. Tre familier er blevet myrdet, og morderen har udført sit håndværk med stor præcision og tålmodighed. Sporene fører Smoky ind i et rædselskabinet, der indeholder ubegribelige dimensioner af ondskab. Snart står Smoky ansigt til ansigt med en torturbøddel, der finder stor nydelse i udførelsen af sit håndværk. Og han er ikke alene.

Den første bog i serien om Smoky Barrett, Skyggen, fangede mig straks med bagsideteksten. Derfra gik det hurtigt med at få læst nummer to, tre og fire, Dødens ansigt, Satans sjæl og Efterladt og lige siden har jeg bare ventet på nummer fem. Jeg vil anbefale, at hvis man ikke har læst de foregående bøger i serien, skal man altså gøre det inden man giver sig i kast med den femte. Bøgerne var i en lang periode desværre udgået fra forlaget, men de er blevet genoptrykt i forbindelse med udgivelsen af Bødlens værksted, så der er mulighed for at finde dem i butikkerne. Ellers står de rundt omkring på de danske biblioteker 🙂

Alle bøgerne om Smoky er helt fantastiske, hvis man er vild med detaljerede og uhyggelige beskrivelser af mord, ondskab og afstumpede seriemordere. Med en tilpas mængde af Smoky og hendes teammedlemmers privatliv tilsat, giver det et dystert og mobidt univers, som er svært at forlade, når man først er trådt ind.

Mangler du et fint bogmærke til dine bøger? Find guide til super søde bogmærker her