Slidt bakke blev sommerhus-hyggelig

Kender i det? Man falder pladask for noget der ser gammelt og MEGET medtaget ud, men man ved bare, at det kan blive godt. Sådan var det med mig og denne bakke. Jeg fandt den i en gammel lade, hvor den lå i en bunke med en masse andre gamle, medtagede bakker. Den her havde bare noget over sig. Jeg ved ikke om det er hullerne i siden eller om det er selve formen, i hvert fald blev det min 😉

Træet lignede fyrretræ, og det er ikke lige det aller kønneste (eller hyggeligste) synes jeg, så den skulle males. Den fik dog lige en let slibning først, for at få de skjolder af den havde. Så blev den blæst igennem, og til sidst blev bakken kørt over med en hårdt opvredet klud for at få det sidste støv og skidt af.

Panduro maling

Malingen er en olivengrøn kalkmaling, som jeg engang købte da Panduro havde udsalg. Jeg er generelt ret vild med Panduros kalkmaling. Den er nem at arbejde med og tørrer forholdsvis hurtigt. Men ikke for hurtigt 😉 Efter to lag kalkmaling, var hele bakken dækket uden helligdage 😉 Til sidst fik den en gang Trip Trap bivoks for at give en silkemat overflade og gøre bakken modstandsdygtigt over for tilsmudsning.

Sidste finish til den nye bakke

Den sidste finish var at sætte jutesnor omkring håndtagene for at give den der farmhouse / sommerhus hygge 😉

Den nye bakkes håndtag

Snoren blev viklet stramt rundt om håndtaget. Jeg viklede kun snoren rundt én gang og pressede det ned mod den ene ende for at det blev tæt, men ønsker man lidt mere fylde, kan den nok vikles rundt om håndtaget flere gange. For at få snoren til at holde, tog jeg trælim og blandede med en lille smule vand, så den var nemmere at arbejde med til dette formål (nok i forholdet 1:10), og smurte lidt på snoren med en pensel.

Den færdige bakke blev lige som jeg havde forestillet mig, da jeg stod med den medtagede bakke 😉