Top 10 julefilm

En stor del af julen er hygge. Findes der en bedre måde at hygge sig på end at samle familien foran fjernsynet med en kop varm kakao, et lunt tæppe og så se en god julefilm? Nej! 🙂

Men hold da op der er kommet mange på markedet efterhånden. Og mange er desværre ikke værd at se.

Her er vores top 10 all time yndlings julefilm, som du kan lade dig inspirere af 🙂 Måske er der en at dine gamle glemte klassikere i blandt?

 

Top 10 julefilm

1. The Muppet Christmas Carol (1992)

The Muppets Christmas Carol er baseret på Charles Dickens velkendte historie om den ondskabsfulde, nærige og hjerteløse Scrooge, der ikke bryder sig om andre mennesker. Specielt ikke glade, venlige og fattige mennesker. For slet ikke at tale om julen! Tiden fuld af varme tanker, glæde og venskab… sådan noget humbug! Men julenat hjemsøges den onde Scrooge af ånder. Først kommer den forgangne juls ånd, og tager ham med til hans fortid. Senere dukker den nuværende juls ånd op, og viser Scrooge ting, der får hans hårde hjerte til at blive blødt. Spørgsmålet er, om Scrooge kan og vil ændre sig, og hvad vil han vinde ved at være sød? Svaret får han da han møder den kommende juls ånd…

2. Alene Hjemme 2 (1992)

Toeren er altså bedre end etteren! 😉
Kevin McCallister er tilbage! Men denne gang er han i New York – med nok penge til, at han kan forvandle “The Big Apple” til sin egen legeplads!

Men Kevin kommer ikke til at være alene i lang tid. De berygtede banditter, Harry og Marv, der stadigvæk sunder sig efter deres sidste møde med Kevin, er også på vej til New York med en plan om et gigantisk julekup.

Men Kevin er parat til at modtage dem med en række springfælder, de klodsede banditter aldrig vil glemme!

3. Die Hard 2 (1990)

Det er juleaftens dag og John McClane står og venter på sin kone i Washingtons lufthavn. Samme sted skal der foregå en udveksling med en tilfangetagen kokain-general, der ankommer fra Mellemamerika.Ved et tilfælde støder McClane ind i en terroristgruppes planer om at befri generalen.

Med lufthavnen fuldstændig i terroristernes hænder og kontroltårnet ude af drift, starter en kamp mod tiden.

Igen er McClane den helt rigtige mand, i den helt rigtige ærmeløse t-shirt på det helt forkerte sted. Yippikaija Motherfucker.

4. Fars fede juleferie (1989)

Julen står for døren, og for en gangs skyld vælger den rejselystne familie Griswold at blive hjemme og invitere hele den pukkelryggede til, at de skal holde en hyggelig gammeldags jul sammen – selvfølgelig med katastrofale resultater. Der er 25.000 lamper på taget, kalkunen eksploderer på middagsbordet, og beredskabsstyrken har omringet huset.

5. Krummerne 2 (1992)

Alt er normalt hos familien Krumborg – men når man kender dem, så kan intet længere overraske. De to røvere Boris og Ivan vil gerne kidnappe Krumme. Krumme vil gerne lære at ride. Mor vil gerne have en sundhedsjul. Far vil ikke have en sundhedsjul.

Og det kan vel heller ikke overraske, at Krummes julegave til Yrsa ender under fru Olsens seng, eller at vicevært Svendsen forsøger at reparere fru Olsens håndvask – selvom den ikke er i stykker. Og familiens mindste, Grunk, har spist al julepynten. Jo da, alt er helt normalt hos familien Krumborg…

6. Bossen og bumsen (1983)
Louis Winthorpe er en stenrig levemand og overklassesnob, der pludselig skal bytte plads med bumsen, Billy Ray. Billy Ray er en plattenslager, der med raketfart kommer op af samfundets rendesten. Det hele er et usselt væddemål, udtænkt af to grådige, ældre brødre. De ejer investeringsfirmaet Duke & Duke, hvor Whinthorpe er direktør. De to brødre er blevet uenige om, hvorvidt det er arv eller miljø, der styrer menneskets adfærd.

“Bossen og bumsen” er en moderne genfortælling af Mark Twains klassiker “Prinsen og tiggeren” tilsat et vognlæs af Eddie Murphys latterkrampende humor.

7. Julefrokosten (1976)

Julefrokosten er et festritual, der raser over det ganske land hvert år. Den er en sikkerhedsventil, et rensende bad, der giver kræfter og livslyst langt ind i det nye år. ´Mennesker mødes´ – og maskerne falder omkring de bugnende borde, hvor direktør og arbejder drikker dus. Nærdemokrati fungerer – og grundfæstede ægteskaber vakler!

De færreste julefrokoster når dog op på samme højder som den, personalet på Simonsens Bijouteri Fabrik drikker sig op i.

8. Far til fire i byen (1956)

Sommeren går på hæld – hele familien Far til fire er i Tivoli for at fejre den sidste feriedag. I morgen begynder livets alvor og lille Pers første skoledag.

Skolegangen giver imidlertid problemer – og Søs’ kærlighed gør også. Hun lejer kvistværelset ud til en sød ung murersvend, hvilket gør hendes kæreste, Peter, jaloux. Far står til en fyreseddel efter 20 års tro tjeneste i firmaet, men Ole og Mie iværksætter en plan, der redder familieøkonomien. Til sidst bliver det jul, i hvert fald i Lille Pers drømme, hvor han besøger nissernes land.

9. Dyrelægens plejebørn (1968)

Winnies mor skal til Bangkok. Derfor skal datteren på pension og hendes sagfører råder hende til at ringe til Dr. Lindager, hvis børnepension han varmt kan anbefale. Nu er der bare, at der findes to Dr. Lindager. Moderen vælger at ringe til ham på Sjælland. Han vil da meget gerne have Winnie hos sig i et stykke tid, lover han.

Men da Winnie ankommer til pensionen, viser det sig, at Dr. Lindager troede at det drejede sig om en kat – han er nemlig dyrlæge – og så udvikler historien sig med en lang række overraskelser…

10. The Nightmare Before Christmas (1993)
Tim Burtons dukkefilmsklassiker vækker både gru og grin. Monstrene, spøgelserne, og hvad der ellers måtte være af morbide indbyggere i Halloween Town beslutter sig for at overtage julen ført an af græskarkongen Jack Skellington. Det plejer at være dem, der sørger for at sprede uhygge til Halloween, men det er gået hen og blevet rutine. Derfor synes Jack, at det må være hans tur til at bytte rolle med julemanden.

 

Fordi det er jul, hvor vi giver til hinanden, får I lige to ekstra julefilm, som også er super hyggelige 😉

– Jul i skovriddergården (1957)

“Jul i Skovridergården” har alt, hvad man kan forlange af en rigtig dansk julefilm. Eva, pastorens smukke datter, bliver centrum i et lidenskabeligt trekantsdrama. Eva har altid været en af dem, de lokale ungersvende har piftet højest efter… og ingen har piftet højere end Finn og Claus. Men nu nærmer tiden sig, hvor hun må vælge mellem de to – og måske ødelægge et årelangt venskab. Julen tegner ikke godt på Skovridergården i år…

– Noget i luften (2011)

Pernille har altid haft en helt særlig evne – en fornemmelse, så hun starter som clairvoyant, og hendes første klient bliver den charmerende Daniel. Daniel er journalist og er gået undercover, da hans chef – og kommende svigerfar – har sat ham til at skrive en fup eller fakta artikel om clairvoyance. For Daniel og Pernille bliver det kærlighed ved første blik – de opdager det bare ikke selv og har i øvrigt begge kærester.