Den populære abe – nu uden snor, til os der ikke kan hækle

Perler er vejen frem

Færdig abe i perler

Har du også set alle de fine Kay Bojesen hæklede aber, der florere på nettet? Det har jeg, og jeg synes, de er noget så bedårende! Desværre er mine hækle kompetencer slet ikke til at kunne fabrikere sådan en, så jeg tyede til andre metoder – HAMA Perler.

Jeg brugte dem, der hedder MIDI, men jeg tror også, at de helt små, MINI, kunne give en fin abe.

Efter at aben var færdig, skulle den jo stryges 😉 Jeg strøg først den ene side til perlerne hang sammen. Så pillede jeg ligeså forsigtig aben af, vendte den om og gav den en tur med strygejernet på den anden side også. For at gøre den så stabil som mulig.

Da aben var kølet lidt af efter 5 minutters tid, kom den op at hænge. Den kan, ligesom de andre aber, fint bære sin egen vægt og hænge i hånden. Den pynter nu i mit køkken, hvor den forhåbentlig ikke laver for mange abe-katte-streger 😉

Nu til mønstret

Vil du også gerne have aben hængende – kan du frit benytte mit mønster.

Pladen skal minimum kunne have 29×29 perler. Jeg valgte at bruge 2 brune farver, en mørk og en lys, samt en hvid. Hvis du ikke er til hvid, kan du bruge en tredje brun farve hertil. Du kan eventuelt også lave øjnene en anden farve, f.eks. blå, hvis du vil variere min version 🙂

Perle mønster