Kimono

Lækker nem DIY kimono til det koldere efterår

Kan I også mærke det derude, eller er det bare mig? Temperaturen falder, og det kræver lidt mere påklædning at kunne holde varmen. For mig er vi ikke helt derhenne endnu, hvor de store tykke trøjer skal findes frem, men hvor der skal lidt over de bare armene.

Denne kimono er nem at lave. Det tager maks en time eller to, selv hvis du er forholdsvis begynder ud i symaskiner. Det eneste du skal bruge er et stort, pænt tørklæde og sytråd der matcher i farven. Du kan også bare bruge et almindelig stykke stof, der skal du bare huske først at sy kanten ind, så stoffet ikke trævler. Det er ikke med i denne DIY, men det er ikke svært 😉

Sådan gør du

Start med at vaske stoffet, hvis det aldrig har været vasket før. Det er så surt når det man syer er færdig, vasker det – og så er stoffet krympet lidt! Så af bitter erfaring husker jeg det hver gang nu 😉

Stryg stoffet så det er glat.

Fold stoffet på midten – det er størrelsen af kimonoen.

Sy L formen så, der kommer arme og talje. Jeg valgte at mine ærmer skulle være 30 cm høje. Så er de løse, men ikke for flagrende.

Klip det overskydende stof af – så det danner et T.

Klip forsiden åben og klip også en dråbe form ud omkring halsen.

Kimonoen kan bruges som den er nu, eller kanten kan ligges ind så der kommer en pæn finish på kanten.

Det tørklæde jeg brugte, havde en pompom kant. Den bliver at se i bunden og i ærmerne. Hvis det ikke er på det tørklæde du bruger, kan du jo overveje at tilføje lidt detaljer som en blondekant, pompomer eller hvad du har lyst til.

Make it your own

Denne kimono kan varieres i det uendelige. Når vejret bliver koldere, kan den laves i lidt tykkere stof, eller den kan laves længere og varme om livet.

Kimono