Flagranke til festlige dage der skal fejres

Hvem elsker ikke dage som kan fejres? Hvor man sidder ved morgenbordet og hygger og snakker og bare nyder hinanden. Det gør jeg i hvert fald 🙂 og særlige dage skal have særligt pynt 😉

Jeg har længe haft kig på de hæklede vimpel guilander, men jeg er ikke blevet så ferm med en hæklenål endnu. Derfor har jeg lavet flagranker af perler. De er super søde og dekorative – og ikke særligt svære at lave 😉

Det eneste du skal bruge er røde og hvide perler (medmindre du vil lave et andet flag 😉 ) og en perleplade hvor der minimum er plads til 15 x 10 perler og så skal du selvfølgelig bruge et strygejern 😉 Derudover brugte jeg en stoppenål og hvid bomuldsgarn så flagranken kunne komme op og hænge.

Flag til flagranke

Jeg havde heldigvis en plade hvor jeg kunne få plads til fire flag, så det var kun to gange jeg skulle sætte perler og stryge, da jeg vil have min flagranke har otte flag. Du kan altid tilføje flere flag, hvis du vil have din flagranke længere, men jeg vil anbefale som minimum, at der er otte flag 🙂

Jeg strøg perlerne på begge sider, for at gøre flagene så solide som muligt. Så efter jeg havde strøget den ene side, vrikkede jeg den forsigtigt af pladen, og strøg den anden side.

For at få min flagranke op at hænge, brugte jeg en stoppenål og hvid bomuldsgarn. Nålens hoved skal selvfølgelig være stort nok til at garnet kan komme igennem, men lille nok til at kunne komme igennem perlen 😉

Jeg satte flaget på garnet, og bandt to knuder rundt om, så flaget ikke rykker sig. Jeg har ca 10 cm mellem hver flag.

Og så er flagranken klar til at komme op at hænge 😄

Her kan i se mønstet: