marmor

Farverig marmor look-a-like vedhæng

Det er meget sjældent jeg går med smykker. Jeg har fast lidt ringe i øret, min piercing i læben og min vielsesring på, men derudover er det kun ved festlige lejligheder.

Så når jeg endelig bruger f.eks. en halskæde, skal der også være knald på 😉 Derfor kan jeg godt lide at der er et farvespil i vedhænget, som matcher mit outfit.

Marmor mønsteret skaber kontraster

Fordelen ved at lave sine egne smykker, er at de bliver præcis som jeg vil have mine smykker 😉  og man kan altid lave et der komplimentere ens outfit eller laver en skøn kontrast. Her er fordelen ved at lave marmor mønster jo, at man får flere farver i spil. Således at man kan bruge tøjets farve sammen med den farve der får det til at se fantastisk ud 🙂

Rester af neglelak eller maling

Engang gik jeg med neglelak. Så derfor har jeg en del forskellige farverester stående. Da jeg ikke bruger det mere (og det er synd at smide dem ud), fandt jeg på noget at bruge dem til 😉

Jeg har prøvet både at bruge neglelak og acrylmaling til projektet og begge dele fungerede. Den røde er lavet med maling og den grøn/gule er neglelak. Neglelakken var lidt mere flydende, og nemmere at få til at blande sig sammen.

Man starter med at tage et stykke husholdningsfilm eller andet plaststykke. Hæld en smule neglelak eller maling i midten af plastiken. Start med den farve, der skal dominere. Vælg derefter 1-2 farver som skal dryppes rundt i klatten af den første farve.

Tag en pind (evt. et grillspyd) og kør lidt rundt i klatterne, således at farverne bliver trukket ud i hinanden. Fold nu plastikstykket på midten og pres forsigtigt rundt på det, der hvor malingpletten er.

Fold nu plastikken ud igen, og dit marmor mønster skulle gerne komme til syne 🙂

Tag nu det du vil føre mønstret over på. Jeg brugte nogle runde-glas-halv-kupler-ting som jeg fandt i en smykkeforretning engang. Jeg lagde glaset på mit marmor mønster, hvor jeg synes det var mest vellykket, og lod det tørre til næste dag.

Jeg pillede det af plastikken, og fjernede de størknede rester som var kommet lidt op på siden af glasset. Det var en lille smule “gennemsigtigt” da jeg fjernede plastikken, så jeg tog den dominerende farve og malede et tyndt lag. Således vil metalfarven på bagbeklædningen ikke skinne igennem.

Jeg monterede glasset med smykkelim på den tilhørende metalplade og lod det tørre. Og vupti – en lækker marmor mønster inspiretet halskæde er nu klar til brug 🙂