Påskepynt

Påskepynt og en ny indflytter i VillaFyn

Jeg ved det godt. Der har virkelig været stille her inde de sidste par måneder. Mit overskud har været lig nul, så det er kun det nødvendige der er blevet lavet.

Det skyldes blandt andet at det har været en travl periode på arbejde, da vi blandt andet har haft generalforsamling. Den primære årsag er dog nok, at der flytter en lille ny fis ind i VillaFyn i slutningen af september. 😀 Vi ved endnu ikke om det er en lille pige eller dreng der ligger inde i min mave – det finder vi først ud af i starten af maj.

Har i påskepynt hjemme hos jer?

Der er nok delte meninger om man gider påskepynt, for påsken varer jo kun 10 dage. Jeg synes det er hyggeligt med påskeæg i forskellige forårs farver, som minder os om at foråret er lige om hjørnet

Påsken markér jo Jesus død og genopstandelse. Men i dag forbinder de fleste påsken med påskeæg, gækkebreve og harer.

Symbolsk har ægget mange betydninger, for eksempel graven, som Jesus bryder ud af påskemorgen eller som et tegn på forår og frugtbarhed.

I dag er de fleste påskeæg af dog af chokolade. Ofte er æggene gemt i haven af påskeharen, og gives til de børn og barnlige sjæle, som finder dem. Skikken med påskeharen som den glade giver går tilbage til 1700-tallets Holland og Tyskland.

Påskeæg får man også af dem, som ikke kan gætte, at man er afsender på et gækkebrev. Traditionen siger, at hvis man ikke gættet hvem man har fået et gækkebrev af indenfor tre dage, skal man give vedkommende et påskeæg. Gækkebrevet er en dansk opfindelse og en videreudvikling af 1600-tallets bindebreve.

Gækkebrevet har ikke altid været børnenes skik. De første breve kan dateres tilbage til 1700-tallet, hvor det var en sød måde forelskede unge mennesker kunne vise hinanden deres følelser på. At gække betyder at drille. Og vintergækken som ofte sendes sammen med gækkebrevet hed også oprindelig sommergækken, fordi den gækkede med sommer ved vintertide.