Har du en giftfri have?

Drop de pæne haver

Insekterne forsvinder! De mangler mad, og kan ikke tåle alt det vi sprøjter med i haven. Ja, jeg ved godt de kan være ulækre, men uden de livsnødvendige insekter, er vores eget liv truet her på jorden.

Derfor vil jeg gerne slå et slag for at vi dropper de perfekte haver! Drop de pæne bede hvor ukrudtet skal forsages med alle midler. Drop den kedelige nybyggerhave hvor der er kun er en græsplæne, en terasse og to krukker med lidt blomster.

Hvis det er fordi du ikke er havemenneske så tag på en rigtig planteskole og rådfør dig med professionelle, som kan hjælpe dig med nemme planter. Eller læg noget af din plæne om til et vild blomster område. Man kan købe blomsterpakker som er speciallavet til insekter. Og du må give mig ret i at blomster er squ da kønnere end græs 😉

Giftfri have

Derudover findes initiativet Giftfri Have som Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi står bag.

Med initiativet vil de hjælpe haveejere med at droppe giften i haverne. Det gælder uanset hvilken type have du har. Om det drejer sig om en parcelhushave, en kolonihave, en sommerhushave eller en gårdhave. For gift er skadeligt for vores grundvand, miljø, dyr og sundhed uanset, hvor det bruges.

Målet er, at der i 2020 er registreret 100.000 giftfrie haver i Danmark eller 5.700 hektar. Lige nu er der tilmeldt over 16.000 tilmeldte haver.

Jeg har lige tilmeldt vores have – så nu er der 1207 kvm mere, der er giftfri 🙂

giftfri have

Inde på giftfri-have.dk kan du tilmelde din have.

Det er ganske gratis at tilmelde din have, så du kan være med til at spare grundvand, natur og dig selv for påvirkning fra sprøjtegift.

Du får oven i købet en lille gave som tak for det. Du får:

  • Et havehæfte fyldt med konkrete råd om, hvordan du passer og plejer din have uden gift.
  • Et månedligt nyhedsbrev, som giver dig tips og tricks til, hvordan du tackler sæsonens haveglæder og -udfordringer.
  • Et mærke til postkassen, hvis du vil vise andre, at din have er giftfri.