Renovering af stuen – en omfattende affære

Det hele startede med et nyt loft i stuen… En måned senere er hele stuen blevet opgraderet! Hvad skete der lige? :p

Da vi flyttede ind i huset, gjorde vi som tidligere nævnt ikke det store – heller ikke i stuen. Væggene og radiatorerne fik en gang maling, og det var det, for vi ville hellere tage det lidt ad gangen. Derfor vidste vi også, at stuen skulle have en renovering på et tidspunkt. Både fordi tapetet sad lidt løst og det var nogle grimme loftsplanker, som ikke matchede resten af loftet i huset.

Vi afsatte et par dage i påsken til at skifte loftet, men som tiden nærmede sig, blev vi enige om at vi skulle give stuen den store tur.

Væggene trængte til en kærlig hånd

Tapetet var noget hessian lignende som stort set faldt af, af sig selv, da vi hev lidt til. Så der skulle jo noget andet op på væggene 😉

Hverken Jesper eller jeg er særlig begejstrede for at sætte tapet op, så vi ledte efter alternativer. Og det alternativ blev indfarvet spartelmasse.

Indfarvet spartelmasse giver en fed struktur i væggen og er forholdsvis nemt at sætte op på væggene. I teorien kan det sættes over de fleste flader, men vi valgte alligevel at skrælle det meste af tapeten ned, da noget at det inde bagved sad løst.

Jesper fik spartlet alle væggene som vi skulle og og bagefter kom vi en forsegler på så det bliver en vaskbar overflade.

Gulvet blev også inkluderet i renoveringen

Gulvet trængte også! Så vi fiksede de løse planker der var, sleb det let og gav det en gang lys sæbevand, så det belv lysnet og mættet.

Alt i alt var det en større renovering end lige forventet – men hold da op hvor er vi blevet glade for det endelige resultat! 😀

Ny stue
Ny stue
renovering
renovering
renovering
Renovering og sandspartel