Turister i eget land

Vi elsker begge at holde ferie i Danmark. At være turister og opleve alt det Danmark også kan. Der er noget for en hver smag. Uanset om det er byferie, historiske oplevelser eller skov vandring man er til.

Nogle af de tidligere år, har vi bare haft pakket teltet og luftmadrassen og så draget ud i det blå. En ferie uden så meget planlægning. Kom vi forbi et sted, der så hyggeligt ud, så blev vi der. Havde vi lyst til to overnatninger – ja så gjorde vi det 😉

I år gik Danmarksturen så til Hanstholm i Nordjylland. Det eneste der var planlagt på forhånd, var at vi skulle på bunkervandring ved Museumscenter Hanstholm / Bunkermuseum Hanstholm mandag kl 11.00.

Søndag formiddag kørte vi deropad. Vi kom til en lille hyggelig campingplads, som hed Hjardemål Klit Camping. En primitiv campingplads hvor der kun var det nødvendige. Vi plejer aldrig at bruge mulighederne som et stort lækkert køkken, svimmingpool osv., så det var ligemeget de ikke var der 😉 Resten af søndagen gik med teltopsætning, indkøb og madlavning på vores trangia.

Mandag efter morgenmaden (som igen blev lavet på trangia) gik turen til Hanstholm. Rundvisningen begyndte kl 11.00 og vi var nok 150 i alt der havde valgt at tage denne rundvisning. Det er ganske gratis, tager 1-1,5 time og turene bliver afholdt hele sommeren. Rundvisningen foregår på dansk, så det er ikke anbefalet at tage afsted, hvis man er sammen med udelandske turister.

Vores rundviser Erik gjorde det rigtig godt. Han fik snakket hele forsamlingen op, og det var spænende historier og info han kom med. Vi var på museet for to år siden, så vi var spændte på hvad han kunne fortælle, som vi ikke vidste. Det meste af det han fortalte, havde vi ikkehørt eller læs ved det sidste besøg ved museet, så det var helt fantastisk.

Han fortalte om dagligdagen i bunkerene og på Hanstholmen, facts om kanonerne og krigsstrategien og sjove informationer om Olsenbanden i Jylland, som er optaget deroppe.

Guiden anbefalede også at man tog en tur ud til Batteri Hanstholm 1, som ligger på vej til Klitmøller. Som rigtige turister, fulgte vi denne anbefaling 😉

Vi tog derud og så bunkerne ligge rundt i landskabet. Den eneste information vi kunne finde var et skilt på parkeringspladsen (som er et lille indhak i vejen). Men det betyder ikke at det ikke var spændende. Bunkerne er overladt til sig selv og naturen, så de er meget mere ruineret og hærget end dem der ligger inde ved Bunkermuseet. Så hvis man vil gå rundt i dem skal man have en god lygte med, for det er bulder mørkt. Har man bare lyst til en gåtur rundt i landskabet, kan det også anbefales 🙂

Så hvis I endnu ikke har ferieplaner, kan det stærkt anbefales at tage rundt og opleve Danmark på en ny måde og være turister i eget land.