Slibning

Slibning og oliering gav et næsten nyt bord

Da vi flyttede ind i vores hus, kom vi fra en lille lejlighed i Odense. Der havde vi kun et lille spisebord, da der ikke var plads til andet. Vi ville derfor gerne have et rigtigt, stort spisebord, hvor der var plads til gæster.

Vi vidste det skulle være et plankebord, og vi fandt et der (fik vi at vide) var gennemfarvet med røg. Det havde en så flot grå farve, hvor man stadig kunne se træet igennem. Desværre havde de kun udstillingsmodellen tilbage med lidt ridser, men det købte vi.

Gennem årene er ridserne ikke blevet mindre – tvært imod er der kommet flere til.

Da vi renoverede vores stue, besluttede vi derfor at vi ville give det en let slibning. Desværre opdagede vi her, at bordet IKKE var gennemfarvet som vi havde fået at vide. 🙁

Vi var selvfølgelig lidt kede af det, for vi elskede vores spisebord.

Vi var derfor nød til at slibe hele bordpladen ned, så alt det røgede grå kom væk og give det en ny gang olie. Vi ville gerne beholde den mørke farve i træet og vi valgte derfor en sort bordpladeolie.

Det var Jesper som stod for slibning, og vi frygtede det ville være et godt lag der skulle af, men heldigvis var det ret overfladisk og han kom hurtigt ned til det rene træ. Træet er flot i sig selv, det passer bare ikke ind til resten af huset.

Vi påførte den sorte olie efter anvisningerne – først to gange hurtigt, så polere og tørre af. Når det så har tørret et døgn, skal det have en let slibning og en gang olie mere.

Bordet er blevet mørk end vi turde håbe på kunne lade sig gøre med olie og det er ligeledes blevet dejligt blødt 🙂

slibning og oliering