Lav nemt et antikt og rustikt sølvlook

Der har været lidt stille herinde i januar, det indrømmer jeg gerne. Det har simpelthen været en super hektisk måned, for alle laver planer EFTER julen, så januar er altid proppet 😉

Men nu er alt tilbage som det plejer, og der er derfor tid til at være kreativ igen 😉

Jeg lærte engang denne teknik, til at skabe et antikt og rustikt sølvlook så man kan gøre kedelige genstande mere spændende at se på igen.

Rustikt sølvlookDet er super nemt og kræver kun ganske få remedier, som er sort maling, en pensel og sølvtape. Jeg har prøvet med forskellige slags tape, men det er altså denne aluminiumstape fra Biltema der fungere bedst.

Start med at rengøre genstanden og sørg for den er helt tør inden du går i gang. Tag og klip et stykke tape af, og fjern beskyttelsen på bagsiden, så det er klar til at klistre. Tag og krøl papiret, uden at det klistre sammen, men så det kommer en del mærker. Flere sammenkrølninger giver et mere rustikt sølvlook. Tapen minder lidt om sølvpapir, det er ligeså stift at arbejde med.

Rustikt sølvlookNår du har fået dækket det hele med tape, skal du til at bruge den sorte maling, så det rigtig får et rustikt sølvlook. Start med at tage en lille smule sort maling, og dup på tapen i et tyndt lag. Vendt 5-10 sekunder og dup med lidt sammenkrøllet køkkenrulle, for at fjerne malingen i alle forhøjninger. Hvis du gerne vil have mere at den sorte maling af, kan du fugte køkkenrullen lidt. Det er en vurdering, hvor meget eller hvor lidt sort man ønsker. Det kræver et par gange at ramme det helt rigtige look. Nogle gange kommer man til at duppe for meget væk, andre gange ikke nok og må fjerne malingen.

Denne teknik kan bruges på alle overflader hvor man kan få tapen til at side fast. God fornøjelse 🙂