Jul, Med VillaFyn i køkkenet

Lækre nougatmåtter med et syrligt tvist

Jeg ELSKER blød nougat! Nogle vil sige, at det er nærmest sygligt, men alt med nougat er det bedste konfekt der findes. 😉

Når det nu ikke er socialt acceptabelt at spise ren nougat, må man jo finde en anden måde. Og den måde er nougatmåtter. Normalt er nougatmåtter stykker af blød nougat der er vendt i chokoladekrymmel. Jeg har prøvet at tilføje et syrligt tvist i form af frysetørret hindbær, og jeg synes det fungere SKIDE GODT! 😉 Den bløde nougat, det knasende fra krymlen og det syrlige fra hindbærene. MUMS!

Til ca. 15. stk.

150 g blød nougat
40 gram chokoladekrymmel
2-4 spsk. frysetørret hindbær alt efter smag og behag 😉

  • Del nougaten i 10 lige store portioner a 15 g.
  • Tag et stykke bagepapir eller silikonemåtte og hæld lidt flormelisse ud på.
  • Vend chokoladekrymmelen og de fryssetørret hindbær sammen i en dyb tallerken.
  • Ælt hver nougatportion smidig med hænderne, anvend en anelse flormelis, da den klistrer lidt.
  • Tril til kugler, med en lille smule flormelis på hænderne og vend straks i chokoladekrymmel / hindbærblandingen.
  • Opbevares køligt i tætsluttende dåse med bagepapir imellem lagene.

Det kan anbefales at lave dobbeltpotion, for så kan dine julegæster også smage 😉

Du kan også give dig i kast med disse lækre historiske jødekager, som både er i en klassisk og en vegansk udgave.

Leave a Reply