Denne opskrift er en af de allerførste på jødekager og stammer fra kogebogen ’Kogebog for mindre Husholdninger’ i 1884. Kagerne indeholder ikke meget sukker, da det søde stads var en dyr vare før hen. Men ikke desto mindre smager de fantastisk 😉
Jeg har eksperimenteret med en vegansk udgave af disse jødekager, da min svigerinde er veganer og hun kommer til jul 🙂
Til ca. 40. stk.
250 g hvedemel
150 g margarine
100 g puddersukker
½ tsk. hjortetaksalt
Vand
3 spsk. kanel og sukker til at drysse ovenpå
- Mel, margarine, puddersukker og hjortetaksalt æltes sammen til en fast dej. Det kan være en god idé at sætte dejen på køl en halv times tid, inden der arbejdes videre med den.
- Efter køl, rulles dejen til en lang pølse og skæres i tynde stykker.
- De tynde skiver lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kagerne pensles med vand og drysses med kanel og sukker.
- Kagerne bages i ovnen ved 180 grader i cirka 14 minutter.
- Lad kagerne køle af på en rist.
Ønskes den helt oprindelige og traditionelle opskrift så kommer den her 😉
Til ca. 40. stk.
250 g hvedemel
100 g smør
100 g puddersukker
½ tsk. hjortetaksalt
1 æg
1 æggeblomme til pensling
3 spsk. kanel og sukker (til at drysse ovenpå)
- Mel, smør, puddersukker, æg og hjortetaksalt æltes sammen til en fast dej.
- Dejen rulles til en lang pølse og skæres i tynde stykker.
- De tynde skiver lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kagerne pensles med den piskede æggeblomme og drysses med kanel og sukker.
- Kagerne bages i ovnen ved 180 grader i cirka 12 minutter.
- Lad kagerne køle af på en rist.