Jødekager

Historiske jødekager – nu også i vegansk udgave

Denne opskrift er en af de allerførste på jødekager og stammer fra kogebogen ’Kogebog for mindre Husholdninger’ i 1884. Kagerne indeholder ikke meget sukker, da det søde stads var en dyr vare før hen. Men ikke desto mindre smager de fantastisk 😉

Jødekager

Jeg har eksperimenteret med en vegansk udgave af disse jødekager, da min svigerinde er veganer og hun kommer til jul 🙂

Til ca. 40. stk.

250 g hvedemel
150 g margarine
100 g puddersukker
½ tsk. hjortetaksalt

Vand
3 spsk. kanel og sukker til at drysse ovenpå

  • Mel, margarine, puddersukker og hjortetaksalt æltes sammen til en fast dej. Det kan være en god idé at sætte dejen på køl en halv times tid, inden der arbejdes videre med den.
  • Efter køl, rulles dejen til en lang pølse og skæres i tynde stykker.
  • De tynde skiver lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kagerne pensles med vand og drysses med kanel og sukker.
  • Kagerne bages i ovnen ved 180 grader i cirka 14 minutter.
  • Lad kagerne køle af på en rist.

Ønskes den helt oprindelige og traditionelle opskrift så kommer den her 😉

Til ca. 40. stk.

250 g hvedemel
100 g smør
100 g puddersukker
½ tsk. hjortetaksalt
1 æg

1 æggeblomme til pensling
3 spsk. kanel og sukker (til at drysse ovenpå)

  • Mel, smør, puddersukker, æg og hjortetaksalt æltes sammen til en fast dej.
  • Dejen rulles til en lang pølse og skæres i tynde stykker.
  • De tynde skiver lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kagerne pensles med den piskede æggeblomme og drysses med kanel og sukker.
  • Kagerne bages i ovnen ved 180 grader i cirka 12 minutter.
  • Lad kagerne køle af på en rist.
Fødselstavle

En personlig fødselstavle

Vi er ved at indrette Almas værelse, og besluttede at hun skulle have noget personligt der kunne dekorere hendes vægge. Vi overvejede sådan en 1:1 fødselstavle, men jeg synes helt

Læs indlæg »