Koldhævede boller

Lækre og nemme koldhævede boller

Elsker du også lækre nybagte boller om morgenen, men gider ikke stå op fire timer før, for at bage dem? Så har vi det på præcis samme måde, og jeg har løsningen til dig: koldhævede boller!

De er super nemme at lave, kræver ikke rigtig noget arbejde og du får ikke engang dej på fingrene! Det er genialt. Du skal blot bruge 10 min. om aftenen til at røre dejen sammen, og 30 min. om til at bage dem 🙂

Det er ikke uden grund de også bliver kaldt for brusebadsboller, da du kan nå at gøre dig klar om morgenen, og når du er færdig med badet er der lækre nybagte boller.

Opskriften kan simpelthen ikke gå galt, uanset hvor erfaren en bager du er. 😉

Opskrift på 8-10 stk koldhævede boller

500 g koldt vand
10 g gær
2 tsk. sukker
1/2 dl. smagsneutral olie
2 dl frø og/eller kerner
200 g grahamsmel
250 g hvedemel
En knivspids salt

  • Kom vand, gær, sukker og olie i en skål. Rør til gæren er opløst.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør i dejen til den er samlet og ensartet uden store melklumper.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm eller et tætsluttende låg og lad dejen stå ved stuetemperatur i 45-60 minutter inden, at dejen kommes på køl natten over. Ved at lade dejen stå kort ved stuetemperatur, så får gæren lige lov til at starte op.
  • Dagen efter tages dejen ud af køleskabet.
  • Tænd ovnen på 250 grader ved almindelig ovn.
  • Læg 8 – 10 klatter dej på en bagepapir beklædt bageplade med to våde skeer.
  • Når ovnen er varm skrues den ned på 220 grader, og bollerne bages i 18-20 minutter til de er godt gyldne.
  • Lad dem afkøle på en rist og nyd.