Hyldeblomstsnaps

Hyldeblomstsnaps – den forførende sommerbebuder

Det er sommer i Danmark

Hvis i skulle være i tvivl, er det sommer i Danmark. Det har det været længe ifølge varmegraderne, men det er ikke rigtig sommer før man får smagt på hyldeblomsterne.

Vi er så heldige at det står to hyldebærbuske, med en del blomster på, i enden af vores have. Vi havde snakket om hvad vi skulle lave af dem, og valget faldte på snaps. Sidste år lavede vi saft, men vi lavede så meget vi ikke kunne nå at drikke det hele, selv om vi delte og delte ud af det.

Opskrift på hyldeblomstsnaps

Vi prøvede os lidt frem og fik lavet en opskrift der bevarer snapsens skarphed, er frisk fra citronerne og en dejlig eftersmag af hyldeblomst. Den hitter hos alle der har smagt 😉 Vi valgte ikke at søde snapsen med sukker, da vi gerne ville have den skarp, og ikke bevæge os over mod likør.

Til ca én liter hyldeblomstsnaps brugte vi:

  • Én liter klar snaps (Brøndum klar)
  • 1,5 øko citron i skiver
  • 25 skærme hyldeblomster

Skyl hyldeblomsterne grundigt og kom dem op i et stort nok glas med en tæt patentprop. Skyl citronerne og skær dem i skiver. Klem saften ud af skiverne ned i glasset, og kom skallerne ned i også.

Hæld nu snapsen på – det skal gerne dække hyldeblomsterne og citronerne. Blandingen stilles på køl i minimum 3 uger. Husk at vende det en gang i mellem.

Når blandingen har stået og trukket, kan det komme på flasker. Filtrer blandingen ned i en skål, igennem et rent skoldet viskestykke, og mas den sidste væske ud af citroner og hyldeblomster ved at klemme viskestykket.

Hæld derefter snapsen på flasker og nyd den 😉