Bytte bytte købmand
Vi har et godt naboskab, her i vores lille vænge. Det gode naboskab omfatter at vi giver lidt at den overskydende høst til hinanden.
Vi fik nogle lækre pærer fra naboens træ, som jeg ville gemme til desserter til at forkæle efterårets gæster med.
Pærer er desværre en lidt overset frugt, og står altid i skyggen af æbler. Det er synd og skam, for pærer kan være meget mere delikate end æbler. Det hele handler om sorter 😉
Pærer kan sagtens være en delikatesse
Disse porcherede amaretto pærer er super nemme og hurtige at lave. Den krydrede efterårssmag passer rigtig godt til den søde amaretto. De kommer til at virke meget mere eksklusivt og tidskrævende end de egentlig er. Så lav et glas ekstra – så kan du altid imponere dine uanmeldte gæster 😉 Pærerne kan også laves senere på året, men hvorfor ikke udnytte at pærerne er fantastiske lige nu?
Det er ikke et yderst nødvendigt, ikke at fjerne stilkene. Det gør bare noget for det visuelle, men det kan være besværligt at få skrællet toppen med stilken på.
Til et glas:
- 6-7 mindre pærer
- 3 spsk sukker
- 1 vaniljestang
- 1 kanelstang
- 550 ml vand
- 150 ml amaretto.
- Hæld sukker, kanel, og vand i en gryde.
- Skrab frøene fra vaniljestangen og put i gryden sammen med stangen.
- Varm forsigtigt blandingen op for at opløse sukkeret.
- Skræl pærerne og sørg for at stilken er intakt.
- Sænk dem forsigtigt i gryden og lad dem småsimre i 20 minutter, indtil pærerne er bløde.
- Placer pærerne i den steriliserede krukke.
- Hæld forsigtigt væsken over pærerne.
- Sørg for, at pærerne er helt nedsænket i væsken, inden du lukker krukken.
Opbevares i køleskabet.
Pærene skal trække i siruppen i mindste 14 dage, men jo længere – jo bedre 😉
Pærerne kan serveres med en klat lækker vaniljeis til og lidt at sirupen over, eller bruges i tærte.